Почистване и избелване на Вашата усмивка

Под избелване се разбира промяна наситеността цвета на зъбите спрямо предишното им състояние. Активният компонент на различните избелващи системи са свободните радикали на пероксида, който извлича хроматогенни вещества от зъбната повърхност. Причините за промяна цвета на зъбите могат да бъдат различни – множество храни и напитки, възраст, цигари, наследствени оцветявания, лекарства и много други. Различните нюанси на емайла се повляват в различна степен. Избелването може да сe извърши чрез домашни системи или а само в стоматологичния кабинет.

Домашни системи за избелванe
Това е най-широко разпространеният метод за избелване на зъби. Използват се индивидуални шини, изработени по отпечатък на пациента, в който се поставя избелващият гел. Шините се носят или за няколко часа през деня или през цялата нощ, докато пациентът спи. Ефектът проличава след няколко дни, докато крайният резултат е на лице след около 10 дни. Съществува различна концентрация на гела спрямо индивидуалната чувствителност на зъбите, като избелването протича в еднаква степен независимо от това.

Настолно избелване
То протича само в стоматологичния кабинет. Нарича се още мощно или силово. Този метод е подходящ за хора, искащи избелване за кратко време. Извършва се в рамките на едно посещение. Минусите на този вид избелване са свърарзани с евентуалната чувствителност към по-високата концентрация на пероксида.
Съществува и друг вид, при който пациентът остава в чакалнята докато действа системата за избелване, поставена в кабинета от стоматолог (шини като тези при домашното избелване и гел в доста по-високи концентрации) – това е т. нар. асистирано избелване, което най-често се ползва за начален бърз старт на основното последващо домашно избелване.

За да изберете най-подходящата за Вас процедура е необходимo да запишете час за консултация на посочените контакти – 0888 73 48 96 / 02 865 24 47